Borgermøde

Borgermøde

Bystrategi for Augustenborg

Kommissorium for “Hertugbyen Augustenborg”

Klik på billedet for at læse Bystrategi for Augustenborg

som vedtaget 4. okt. 2017

Klik på billedet for at læse kommissoriet for

bevaringsprojektet Hertugbyen Augustenborg

Mini-master udarbejdet af Hertugbyens Udviklingsforum

på baggrund af input fra borgerne


Hertugbyens Udviklingsforum
blev til efter borgermøderne og
har i flere arbejdsgrupper arbejdet videre med jeres mange input.

Dette er der bl.a. kommet en mini-master ud af.

Hertugbyens Udviklingsforum er en moderne forening, hvor alle er velkomne – her kræves ingen kontingent eller medlemskab – det vigtigste er dit bidrag og input! Så hvis du har noget på hjertet af idéer eller andet, så er du altid velkommen.

Læs mere på Hertugbyens Udviklingsforum.dk

Klik på billedet for at læse
Mini-masteren fra Hertugbyens Udviklingsforum

 

BEMÆRK! Mini-masteren er baseret på skriftlige borgerinput i forhold til, hvilke ønsker vi har for byen. Det vil sige, at eventuelle navne på foreninger eller virksomheder, mv. IKKE er ensbetydende med, at den pågældende forening eller virksomhed er blevet spurgt til råds eller orienteret! Det er alene et udtryk for, hvad man har tænkt kunne være muligt.

 

 

Augustenborg bykontor uge 4

Fernisering

Fredag den 27. januar var der fernisering på Bykontoret. Mange borgere mødte op for at se, hvilke forslag der var kommet til borgermødet og i ugens løb.

Bykontoret kunne glæde sig over de mange engagerede augustenborgere og satte stor pris på den gode snak på tomandshånd, som de havde fået med borgerne i ugens løb.

Hvor godt er dit forslag?

Torsdag den 26. januar blev der spillet strategispil på Bykontoret. Hvordan er det at skulle prioritere tiltag? Slet ikke så nemt, som du måske tror!

Hvor godt er dit forslag set i investeringsmæssigt perspektiv? Giver det flere turister? Hvordan ser det ud i forhold til bosætning, børn og unge og ældre? Skaber det værdi for byens borgere? Skaber det job?

8.-klasse på Bykontoret

Tirsdag formiddag den 24. januar var 8. klasse fra Augustenborg Skole på besøg på Bykontoret.

Unge er en vigtig del af Augustenborg, og de havde også nogle gode og spændende ønsker til byen. Ønskedelen var nem – det var straks værre, da der skulle prioriteres… Man kan jo ikke få alt 🙁

Masser af gode input til Bykontoret

Hvad der skal til for at lige netop DU og DIN familie bliver boende i byen!!

Skal vi have café og frokostjazz på havnen, fiskerestaurant, mødesteder for børn og unge, sauna ved Badehusene, svømmehal, casino, poolbar, klatrebaner, skaterbaner, fokus på byens helt unikke historie og bygninger.

Augustenborgerne har været engagerede og kreative, så der er kommet rigtig mange gode forslag – lige fra forslag om infrastruktur til forslag til mødesteder for unge og voksne.

Se de mange billeder på Facebook fra borgermødet i Augustenborghallerne

Bliv velkomstvært for byens tilflyttere

Kontaktoplysninger

Kommunikationskonsulent
Anne Laumark
Rådhustorvet 7
6400 Sønderborg
Tlf.: 27 90 56 92
anlm@sonderborg.dk

Bliv velkomstvært

Tilflytterservice Sønderborg lancerer nyt initiativ, hvor lokale borgere kan byde tilflyttere velkommen.

Sønderborg Kommune har ambitiøse målsætninger om at tiltrække flere tilflyttere, men en ligeså vigtig del af processen er at modtage og fastholde de nye borgere. Derfor præsenterer Sønderborg Kommunes Tilflytterservice nu et nyt initiativ, som skal være med til at skabe sociale relationer og lokalkendskab, så tilflytterne bliver.

Tiltaget hedder “Velkomstværter”, og kort fortalt kan lokale borgere matches med tilflyttere, som de byder ind på en uformel snak og en uforpligtende kop kaffe. Herefter er det op til det enkelte match, om de vil mødes igen.

– Hvis en tilflytter ikke finder sig et socialt netværk og en ny omgangskreds, tenderer de i højere grad til at flytte væk igen. Det vil alle parter gerne undgå, for en fraflytning er ikke ønskværdig for især de virksomheder, som måske har investeret mange ressourcer på at rekruttere den helt rigtige, tilflyttede arbejdskraft, siger formanden for erhvervsudvalget, Ole Wandahl Stenshøj.

– Sønderborg-området har i forvejen mange ildsjæle og frivillige, som bidrager til initiativerne. Derfor er det logisk at koble de to grupper. Med modtagelsen af tilflytterne skal man blot have lysten til at møde mennesker fra hele verden samtidig med, at man er en slags ambassadør for sit lokalområde, siger næstformanden for erhvervsudvalget, Tom Holden Jensen.

Tilflytterservice har allerede stiftet bekendtskab med lokale, som gerne vil gøre en indsats for at tage imod tilflyttere. Med det nye initiativ sættes ordningen i system, så tilflyttere og velkomstværter matches.

Den lokale vært behøver ikke at afsætte lang tid og planlægning til et længerevarende forløb.

Er du blevet nysgerrig på ordningen, og er du enten tilflytter eller vil være velkomstvært? Så læs mere og tilmeld dig på www.sonderborg.dk/tilflytter/vaerter. Tilflytterservice vil matche værter og tilflyttere, så fx børnefamilier, par eller singler mødes med hinanden.

Vil du vide mere om forløbet, så kontakt Tilflytterservice på tlf. 88 72 74 68 eller send en mail til tilflytterservice@sonderborg.dk.