Bogudgivelse sensommer 2020

Den 15. juni 2020 var det 100 år siden, at Sønderjylland vendte tilbage til Danmark. Genforeningen betyder rigtig meget for os, som bor i grænselandet, og derfor ønsker Hertugbyens Udviklingsforum (HU) at sætte fokus på livet før, under og efter genforeningen gennem en bogudgivelse.

Efter halvandet års arbejde er bogens forfatter, Peter Remontius, tæt på at afslutte et nyt opsigtsvækkende værk om hertugbyen og dens indbyggere. I modsætning til stort set alle andre bøger om Augustenborg handler denne bog ikke om hertugerne, men om de borgere, som blev håndplukket til at bo i byen. Det var veluddannede embedsfolk og dygtige håndværkere fra begge sider af grænsen. Historien fortælles med udgangspunkt i byens huse, som navngives og beskrives i en systematisk gennemgang. De overraskende og spændende afsløringer omfatter alt fra en hidtil ukendt kongelig affære til modstandskamp, kvindekamp, social ansvarlighed, Augustenborghunden og et ukendt krudttårn i Augustenborg Skov.

Bogen henvender sig til alle, som interesserer sig for tiden omkring hertugdømmet og Augustenborgs særlige rolle, herunder byens indbyggere, slægtsforskere, turister, myndigheder og de institutioner, som skal passe på og formidle vores fælles kulturarv.

Glæd jer til bogen, som forventes udgivet i løbet af sommeren 2020.