Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Præstegårdens konfirmandstue: “Dannebrog 800 år” v/Thomas Tram Pedersen

18. aug 2019


Præstegårdens konfirmandstue
18. august 2019, kl. 14.00

Dannebrog 800 år

Søndag den 18. august er der sommermøde i præstegårdens konfirmandstue. Vi begynder som sædvanlig med en kort gudstjeneste i Slotskirken kl. 14.00, hvorefter vi går ned i konfirmandstuen for at drikke kaffe og høre foredrag. Denne gang er det historiker Thomas Tram Pedersen, der skal tale om:

Dannebrog – 800 år

I 2019 er det 800 år siden, at Dannebrog ifølge legenden faldt ned fra himlen i Estland under Valdemar Sejrs korstog mod Estland. Det er en legende, som vi alle husker som et vigtigt element i vores nationale historie, selvom de færreste tror på den.

Men hvad skete der egentlig under det sagnomspundne slag ved Lyndanisse i Estland på Valdemarsdag, den 15. juni 1219? Hvordan er legenden opstået, og hvad var baggrunden for slaget? Alt tyder på, at legenden faktisk har mere på sig, end man måske umiddelbart skulle tro.​

I sit foredrag følger Thomas Tram Pedersen i Valdemar Sejrs fodspor og fortæller om legenden og om de mange spor fra de 130 års danske herredømme i Estland, der blev indledt med slaget for 800 år siden. Samtidig følges Dannebrogs historie, anvendelse og betydning helt frem til i dag; fra kongeligt til nationalt symbol og som et samlende symbol på de danske værdier.

Thomas Tram Pedersen er historiker, forsker og museumsmand. Han har arbejdet med formidlingen af dansk militærhistorie gennem en lang årrække. Og så har han medvirket i en række TV- og radioudsendelser om særligt den kolde krig.

Alle er velkomne, og der er gratis adgang.

 

Præstegårdens konfirmandstue
Østergade 11
Augustenborg

Sted

Augustenborg Konfirmandstue
Østergade 11
Augustenborg, 6440 Danmark
Telefon:
74471601
View Sted Website