Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

KunstPunkt: Sommergæster

16. august 2019 til 22. august 2019

Fernisering den 17. august 2019, kl. 14.00

Udstillingen kan opleves
16. august 2019 til 22. august 2019

Gratis entré

Sommergæster

Glæd dig til: humoristiske figurer samt trådobjekter af Birgit Bock. Skurile verdener på søkort af Heidegrit Gröning, “tankernes farve”- maleri af Jutta Wittich. 

Til sine figurer blander Birgit Bock en pulp, d.v.s. en masse der kan formes, af cellulose flager og klister og – afhængigt af den ønskede effekt – forskellige fyldstoffer, såsom f. eks. sand eller savsmuld. Det er en slags papmache eller cartapesta.

Birgit Bock ønsker ikke at forklare eller beskrive sine figurer. Hun giver dem kun sin form og et navn. Så står de der og ønsker at blive opdaget.

Sibille Rehder (gallerist):siger om Birgits figurer

“Birgit Bock’s figurer rammer menneskesvæsenets kerne. De viser os vores små forfængeligheder og kærlige fejltrin , er livskloge og ser på en munter og kærlig måde i mange uoplyste hjørne af den menneskelige sjæl. De er hjertevarmende forskellige individualister. “

Heidegrit Gröning elsker gamle kort. Som sejlerinde, også søkort. Fra det grafiske element, farven og den oprindelige brug af et kort, tager hun hendes temaer – vandverdener, skurriliteter, abstraktioner. Forgivene forhold inspirerer hende til at gøre noget nyt. Med akryl eller med meget fine penne af høj-lysægte kinesisk tusch arbejder hun direkte på kortet. For store formater med kinatusch kan det tage uger for hende at komponere en idé helt igennem. Dette arbejde er en løbende, kreativ og spændende proces for hende. Spor af brug og notater forbliver synlige. De giver hvert kort sit historie.

ØJEBLIKKE, HVOR DET IKKE REALE INDGÅR EN MAGISK FORBINDELSE MED DET REALE. Med hendes ekspressionistiske malerier ønsker Jutta Wittich at gøre det ubevidste føleligt. Kompositioner åbner vinduer til historier, former, skabelser og hemmeligheder og er maleriske processer, der ikke er rettet i en bestemt retning gennem specificerede indhold. De stimulerer beskuerens fantasi til  individuelle fortolkninger. En sammenhæng mellem hvad man ser og hvad man modtager sensuelt åndeligt begynder så. En ny verden åbner sig. Gennem hendes malerier, forsøger hun at gøre den lyriske fortolkning synlig gennem farve og form. Det er friheden i kunsten der fascinerer hende.

KunstPunkt, Storegade 14, Augustenborg

Åbningstider:
Alle dage: Kl. 11.00 til 17.00

Detaljer

Start:
16. august 2019
Slut:
22. august 2019
View Begivenhed Website

Sted

KunstPunkt
Storegade 14
Augustenborg, 6440 Danmark
View Sted Website
Share This