Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

KunstPunkt: MELLEM LYS OG MØRKE v/Jørgen Printz Steinicke

5. september 2020 til 17. september 2020

Fernisering
5. september 2020
kl. 14.00 til 17.00

Udstillingen kan opleves
5. september 2020 til 17. september 2020

Mellem lys og mørke
Er temaet på Jørgen Pritz Steinickes udstilling

Hvor der er meget sol, er der også megen skygge, skrev den tyske digter Goethe. Sådan har livet også formet sig for mig nu gennem syv årtier. Lyset er og har været livgivende og lykkebringende, men skyggen – ja mørket – har også i perioder indfundet sig og endda haft sin berettigelse, for uden den ville lyset efterlade tilværelsen uden kontur og kant.

Udstillingen vil derfor på den ene side rumme tilsyneladende sorgløse naturbilleder, et tema jeg tog op efter en cykeltur over to somre fra mit hjem i Holsted til Rom. Det blev siden til bogen: Kultour – en langsom kulturrejse fra Holsted til Rom, 2014. Hvad der startede som en skildringen af sydens landskaber førte mig til slut hjem til blot at tage malerisk afsæt i min egen have.

På den anden side har jeg altid været optaget af livets mørke sider. Senest har en af vor tids alvorligste problemstillinger i en årrække optaget mig, som fagperson og som menneske, nemlig det tiltagende flygtninge og integrationsproblem. I en række værker har jeg bl.a. søgt at skildre en fiktiv kvinde og hendes to børn på flugt fra krig og rædsler for at lande på … nå ja, Herrens mark et sted i et fremmed, koldt og blæsende land (i mere end en forstand). Jeg har ikke en særlig politisk agenda, men forsøger at indtage et rent humanistisk standpunkt. Menneskeskæbner og figurer har altid indtaget en central del af min kunst, tidligere med inspiration lige fra helleristninger og middelalderlige kalkmalerier, til afrikansk og latinamerikansk kunst. De senere år har jeg i højere grad skelet til italiensk og spansk barok, den store spanske maler Goya og moderne ekspressionister. Endelig er jeg de sidste par år med stor interesse dykket ned i et studie af kvindelige kunstnere gennem flere århundreder. Det er blevet til en række Folkeuniversitets foredrag og pt. arbejdet på en bog. Inspirationen rækker her fra den 400 år gamle italienske barokmaler Artemisia Gentileschi til nulevende, portugisiske Paula Rego. Alle disse inspirationskilder finder som parafraser eller små brudstykker vej ind i mit eget billedunivers med både lys og mørke.

joergen@steinicke.dk / www.joergen-steinicke.dk

Autodidakt maler, født 1949 bosat i Holsted. Arbejder som kunstner, forfatter og foredragsholder. Uddannet cand. mag i historie og kunsthistorie (KU). Lektor i historie på Ribe Seminarium/University College Syddanmark 1988 – 2010. Aktiv udstillende kunstner siden 1983. Medlem af BKF. Medlem af kunstnergrupperne FuFo og Kobling. Siden år 2000 på min hjemadresse indehaver af Galleri 46, hjemsted for Sydjysk Kunstforening, der står for fire årlige udstillinger med overvejende professionelle kunstnere.

Storegade 14
Augustenborg

Åbningstider:
Hverdage: 13.00-17.00
Weekend: 11.00-17.00
Dog lukket fredag 26. juni 2020

Detaljer

Start:
5. september 2020
Slut:
17. september 2020
Begivenhed Kategori:
View Begivenhed Website

Sted

KunstPunkt
Storegade 14
Augustenborg, 6440 Danmark
View Sted Website
Share This