Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

KunstPunkt, stuen: I DIALOG MED KULTURER

22. jul til 28. jul

I DIALOG MED KULTURER

Kan opleves fra 22. juli 2022 til 28. juli 2022

2 tyske kunstnere Heidegrit Gröning og Angelica Kahl fra Hamborg, har i deres udstillingen taget udgangspunkt i de kulturer de har mødt på deres mange rejser.

Kunstnerne siger selv om udstillingen:

Angelica Kahl. I begyndelsen var der blå. Jeg har altid været fascineret af denne utrolige variation af blå farver og deres nuancer mellem turkis, hvid og grøn….

Skyer, vand, bjerge og store landskaber, der får mit hjerte til at svæve, er mine yndlingsmotiver i den impressionistiske naturalisme … de bærer alle sammen personlige følelser og er lyspunkter på mine vidunderlige rejser. Atmosfæren af uendelighed og uberørthed udtrykker den ærefrygt og respekt, som jeg føler, når jeg oplever disse landskaber.

Forståelsen af ansigter og det at lave portrætter åbnede sig først op for mig under en rejse til Tanzania i 2010.

Skiftet mellem lys og skygge på huden og genkendelsen af deres sjæl fascinerede mig.  Da personen på lærredet pludselig kiggede på mig og signalerede en vis følelse af, at vi havde fundet hinanden, rørte det mig dybt. Så jeg havde mødt denne person på en helt særlig måde, i al dybde og med fuld medfølelse.

I dag, i disse urolige tider fyldt med bekymring og undertrykkelse og frygt for en udvidelse af krigen i Øst og forventede interne spændinger i Europa, når jeg ser på de mange strålende portrætter, viser de mig tydeligt, hvor ens vi er – hvor forskellige vi end måtte være. Vi længes alle efter… fred, lykke og hjem.

Heidegrit Gröning og mayaernes kultur. Heidegrit Gröning har besøgt mange kontinenter på sine rejser.  Landets farver og lys er blevet en del af hendes maleri. Hun ser udtrykket i en kulturs oprindelige former som en berigelse af sit vertikale/horisontale syn og sit liv, som er præget af normer.

Kontakten med Maya-kulturen og dens glyffer gav impulsen til at beskæftige sig mere intensivt med denne form- og tankeverden og senere at arbejde med den i kunsten.

I løbet af de sidste 15 år har forskere kastet mere og mere lys over denne højkultur. I 2006 var kun en del af glyfferne blevet tydet. Udgravninger afslører deres ritualer, deres verden af tal og deres beundringsværdige viden. Meget tyder på, at denne viden igen vil blive en del af Mayaernes hverdag.

Efter et intensivt studie af glyffernes betydning og linjer kom det til fri udfoldelse i maleriet. Fra det dæmoniske til repræsentationen af den blæsende vind – som vindguden bliver bedt om – viser hun en række abstrakte værker og figurer.

Om kunstnerne

Angelika Kahl: Fra Hamborg, har besøgt mange dele af verden, og alle hendes indtryk kommer til udtryk i hendes malerier. På dette tidspunkt arbejder hun på portrætter af mennesker, hun mødte rundt om i verden, og hun er fascineret af opdagelsen af sjælen bag ansigterne.

Heidegrit Gröning: Freelance kunstner bosat i Hamborg og St. Peter-Ording. At rejse og sejle over hele verden og ting i det daglige liv gav impulsen til hendes kunstværker. Living and Glyphs of Mayas Culture gav hende inspiration til abstrakte kunstværker.

www.heidegritgroening.de     www.angelikakahl.com

KunstPunkt
Storegade 14

6440 Augustenborg

Alle dage: 11.00-17.00​

Detaljer

Start:
22. jul
Slut:
28. jul

Sted

KunstPunkt
Storegade 14
Augustenborg, 6440 Danmark
Se Sted hjemmeside
Share This