Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Konfirmandstuen: Foredrag ved Thomas Tram Pedersen “Din kolde krig – historier du godt kan huske, men slet ikke kender….”?

9. feb

FOREDRAG I KONFIRMANDSTUEN
9. februar 2022, kl. 19.30

ved historiker Thomas Tram Pedersen
“Din kolde krig – historier du godt kan huske,
men slet ikke kender….”?

I virkeligheden kan vi godt huske den, men vi kender ikke slet ikke detaljerne i den konflikt, som fra 1945 til 1991 delte verden i øst og vest med en konstant trussel om en 3. verdenskrig. 

Det var ikke kun en konflikt mellem USA og Sovjetunionen om atommissiler på Cuba. Danmark sad midt i konflikten, og mens vi fik dankort, parcelhus og familiebil, rasede den Kolde Krig i baggrunden. Det var en konflikt, der tvang enhver til at tage stilling og vælge side, uanset alder, køn, beskæftigelse eller politisk overbevisning. Det var en konflikt, der
bragte hele Danmark tættere på en krig, end vi vidste dengang, og det var en krig, som hele det danske samfund var forberedt på at føre.

Foredraget bliver et genhør med koldkrigs-historiker Thomas Tram Pedersen, der tager os med på en tur tilbage til den Kolde Krig i 1980’erne med en hel stribe eksempler på, hvordan krigen også rasede i vores fredelige hverdag, og hvordan Danmark var klar, hvis krigen skulle komme. Det gjaldt også i Holstebro og Struer, selvom Cuba og Berlin var langt væk.

I foredraget er der mulighed for at komme bag om nogle de historier, som de fleste godt kan huske, men som de færreste kendte det fulde omfang af.

Thomas Tram Pedersen har blandt andet været chef på Koldkrigsmuseum Stevnsfort og har været med i en stribe TV- og radioudsendelser om den Kolde Krig og er forfatter til flere bøger om den Kolde Krig.

Alle er velkomne, og der er fri entre.

Konfirmandstuen
Østergade 11
6440 Augustenborg

Detaljer

Dato:
9. feb
Hjemmeside:
https://www.augustenborgkirke.dk/

Sted

Præstegårdens konfirmandstue
Østergade 11
Augustenborg, 6440 Danmark
Telefon:
74471601
Se Sted hjemmeside

Arrangør

Augustenborg Kirke
Telefon:
74471601
E-mail:
elkj@km.dk
Se Arrangør hjemmeside
Share This