Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Foredrag i konfirmandstuen i præstegården: “Kvinder i modstandskampen” v/Niels-Birger Danielsen

5. okt

Den 5. oktober kl. 19.30 i konfirmandstuen ved journalist
Niels-Birger Danielsen

Kvinder i modstandskampen

​Nok er kun ca. 4 pct. af de over 90.000 personer i Frihedsmuseets Modstandsdatabase kvinder, men deres betydning i frihedskampen var stor. Derfor indgår kvindelige aktører i stort set alle kapitler af Niels-Birger Danielsens bog Modstand – ikke som et emne, der bliver specielt tematiseret, men som en naturlig afspejling af deres indsats. Deres roller strakte sig fra de velkendte som logiværtinder og deltagelse i illegalt bladarbejde og efterretnings-virksomhed til deltagelse i væbnede aktioner som Ellen Quistgaard og Hedda Maaløe eller ledende funktioner som Jutta Graae og Kate Fleron var en del af. Hertil kom action-handlinger, der satte f.eks. Edith Bonnesen og Ruth Philipsen i stand til på dramatisk vis at flygte fra Gestapofangenskab. 

Ud over at fortælle en række spektakulære enkelthistorier vil foredragsholderen komme ind på det klassiske spørgsmål om modstandskampens kvinder: Lå deres betydning i det store og hele i baglandsfunktioner, eller havde deres indsats en bredde, som hidtil har været underbelyst?

Niels-Birger Danielsen er journalist, forfatter og konsulent, og har beskæftiget sig indgående med modstandskampen under 2. verdenskrig. Han har bl.a. udgivet 4-bindsværket ”Modstand” på Politikens Forlag.

Alle er velkomne, og der er fri entre.

Præstegårdens konfirmandstue
Østergade 11
Augustenborg

Detaljer

Dato:
5. okt
Hjemmeside:
https://www.augustenborgkirke.dk/p/foredrag_7.html

Sted

Præstegårdens konfirmandstue
Østergade 11
Augustenborg, 6440 Danmark
Telefon:
74471601
Se Sted hjemmeside