Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Augustenborg & Hørup Sogn (Hørup præstegårds konfirmandstue): Folkekirkens mod eller mangel på mod?

9. mar 2022


Augustenborg & Hørup Sogn
(Hørup præstegårds konfirmandstue, Hørup Bygade 12)​

9. marts 2022, kl. 19.30

I et samarbejde mellem Augustenborg og Hørup sogn er der arrangeret foredrag i Hørup præstegårds konfirmandstue (Hørup Bygade 12) med sognepræst Paul Joakim Stender.

 Folkekirkens mod eller mangel på mod?

Over de seneste år er kristendommen begyndt at forsvinde fra det offentlige rum, selv i kristne lande som USA, England og Frankrig og vel også snart her i Danmark. Det begyndte for nogle år siden i USA med, at juletræer (Christmas trees) ikke længere måtte hedde juletræer, men skulle kaldes vintertræer. Ikke noget med Kristus i navnet. Det samme gjorde sig gældende, når der skulle ønskes glædelig jul. Den sædvanlige hilsen Merry Christmas, hvor Kristus’ navn indgik, er ændret til Happy Season. Når den danske regering i det kristne Danmark ønsker andre regeringer glædelig jul, sker det også med hilsenen Happy Season. Tendensen har bredt sig til virksomheder og forretninger, hvor evangeliet også fjernes fra juleudsmykningen og juleaktiviteterne. Man er begyndt at dyrke lyset i stedet for ham, der er lyset.

Det er kun et spørgsmål om tid, inden kristne helligdage her i landet afskaffes som fridage. For år tilbage stoppede Røde Kors med at pynte op til jul i deres genbrugsbutikker, fordi ledelsen mener, det støder andre religioner. Supermarkeder har ingen kristen julepynt. Kun isbjørne, nisser og kugler. I et samfund, hvor over 70 procent af befolkningen er medlemmer af folkekirken, har man ikke tilstrækkeligt mod til at fastholde vores kristne traditioner. Hvornår forsvinder korset fra Dannebrog og erstattes af en svane? Kan man have et kors i et multietnisk samfund? Hvis man som kristen inden for de næste 10-20 år ikke kan vise sin tro i det offentlige rum, har verdsligheden sejret ud fra en sindssyg ide om, at det verdslige er bedre end det religiøse. Skulle en T-shirt med en reklame for nemlig.com være mere harmløs end et kors om halsen?

Er folkekirkens selv skyld i denne udvikling?

Poul Joachim er præst, forfatter og rejseleder og aktuel med bogen Gud kysser uden samtykke, der er et opråb mod folkekirkens politiske korrekthed.

Der er fri entre, og alle er velkomne.

Detaljer

Dato:
9. mar 2022