Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Galleri Ung kunst (KunstPunkt): Alebrijes med 3.B fra Hørup Centralskole

1. jun., kl.13:00 til 26. jun., kl.17:00

Alebrijes med 3.B fra Hørup Centralskole

Galleri Ung kunst i KunstPunkt
Storegade 14, Augustenborg

Hverdage kl. 13.00 til 17.00
Weekend kl. 11.00 til 17.00

Fernisering: Lørdag d. 2. juni kl. 14.00

3.b fra Hørup central skole har siden marts lagt rigtig mange arbejdstimer i arbejdet med de flotte aebrijes. Alebrijes er i den mexicanske kultur drømmevæsener, da man i deres kultur mener, at mennesket har et åndeligt fællesskab med dyr, og at man i drømme kan forvandle sig til disse væsener – nogle uhyggelige, næsten monsterlignende, men alligevel farvestrålende og humoristiske, som også kendetegner mexicansk kunst og kultur.

Arbejdet med figurerne har været et led i et emne om livet og døden. De har haft fokus på begreber som tro, viden, tvivl og sorg. De sluttede emnet med mexicanernes forhold til disse begreber, og her har samarbejdet med kunstneren Bente Sloth-Møller været pragtfuldt. Hun har været med til at fortælle eleverne om mexicansk kultur og sætte eleverne i gang med at lave figurerne. Derefter har de arbejdet videre med figurerne med deres billedkunstlærer Michele Abreu.

Dette tværfaglige projekt mellem kristendom, musik og billedkunst er et af de projekter, den kreative klasse har været en del af.

Den kreative klasse er et pilotprojekt, hvor samarbejdet mellem skole, House of creativity, kulturinstitutioner og kunstnere, er blevet afprøvet. Forhåbentligt vil dette projekt være med til at styrke forholdet mellem disse parter og give andre elever mulighed for lignende projekter.

3.b har knoklet, været udholdende, fantasifulde, øvet sig i at samarbejde. Resultatet er blevet virkelig godt og deres lærer er meget stolt af dem.

Detaljer

Start:
1. jun., kl.13:00
Slut:
26. jun., kl.17:00
Hjemmeside:
http://www.kunstpunkt.dk/brnerummet

Sted

KunstPunkt
Storegade 14
Augustenborg, 6440 Danmark
Hjemmeside:
www.kunstpunkt.dk

Arrangør

KunstPunkt
Hjemmeside:
www.kunstpunkt.dk